Opnieuw bewijs van de doeltreffendheid van AeraMax Pro

Gedreven door de wereldwijde pandemie is er veel aandacht besteed aan de luchtkwaliteit binnenshuis en de overdracht van virussen in afgesloten ruimten. Toen onderzoekers ontdekten dat in de lucht zwevende druppeltjes van hoesten en niezen hielpen bij de verspreiding van SARS-CoV-2, het virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt, werd er gewerkt aan het vinden van oplossingen.

Bovendien beweerden veel bedrijven dat ze manieren hadden om ruimtes te ontsmetten, variërend van “wondersprays” tot hightech reinigingsdoekjes. De enige manier om binnenruimtes te ontdoen van door de lucht verspreide virussen is het reinigen van de lucht.

Dat is waarom de gezondste werkplekken Fellowes luchtreinigers gebruiken. Onze complete lijn van professionele luchtreinigers monitoren de omgeving en passen zich aan automatisch aan en laten vervolgens zien dat de lucht schoon is. Gecombineerd met ons unieke vier-fasen H13 True HEPA filtratie systeem, verwijdert het effectief virussen, allergenen, vluchtige organische componenten, rook en geuren uit afgesloten ruimtes.

De toewijding van Fellowes aan voortdurend onderzoek heeft aangetoond dat onze AeraMax Pro AM3 en AM4 zuiveraars zeer effectief zijn in het verwijderen van SARS-CoV-2 uit de binnenlucht. Tests uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Genua in Genua, Italië toonden aan dat ze de virale lading van SARS-CoV-2 in de lucht volledig neutraliseerden en dat ze 99,9999% van de aërosol SARS-CoV-2 konden verwijderen in één enkele passage van de zuiveraar tijdens de tests.

De AeraMax Pro AM3 en AM4 luchtreinigers werden geëvalueerd in extreme laboratoriumomstandigheden, zeker veel kritischer en moeilijker dan de echte omgevingssituatie, zei Alberto Izzotti, M.D., PhD, professor aan de School of Medicine, De Universiteit van Genua en de leider van het onderzoek. “Deze situatie werd met opzet zo ontworpen omdat het noodzakelijk is de doeltreffendheid van soortgelijke ontsmettingsmiddelen in kritieke omstandigheden te testen om hun doeltreffende werking te garanderen.”

De resultaten van de studie in Genua zijn slechts de laatste bewijzen van de doeltreffendheid van Fellowes’ AeraMax Pro luchtreinigers; eerder toonde een studie in Shanghai aan dat AeraMax luchtreinigers doeltreffend waren in het verminderen van tot 99,99% van surrogaat Human Coronavirus 229E binnen één uur in een testlab. AeraMax Pro AM3 en AM4 luchtreinigers hebben ook aangetoond 99,97% van het H1N1-griepvirus te verwijderen binnen 35 minuten na het reinigen van de lucht, zoals gecertificeerd door Airmid Health Group in Dublin, Ierland.