A felsőoktatási intézmények megítélésének javítása

campus-perception-quad-outdoors-air-quality

A tanulók, illetve családjuk számára az egyetem vagy főiskola területének személyes bejárása az egyik legfontosabb tényező lehet az iskola kiválasztása során. Az intézmények sokat költenek arra, illetve rengeteget tesznek azért, hogy vonzóbbá tegyék önmagukat.

Ugyanakkor egy felsőoktatási intézmény megítélése gyorsan rossz irányba fordulhat a kellemetlen szagok és a kiterjedt betegségek miatt. Képzeljen el egy dohos kollégiumot, vagy egy szagos, penészes mosdót. Az emberek azonnal azzal kötik össze a kellemetlen szagokat, hogy a hely egészségtelen, nincs megfelelő tisztaság, ez végül a megítélést negatívan befolyásolja.

Egy 2015-ös kutatásban a Cascade Tissue Group kimutatta, a résztvevők 65%-a részben, vagy teljesen egyetért azzal, hogy a mosdók tisztasága alapján véleményt formálhatnak a diákok az iskola általános színvonaláról.

Mivel a mosdókkal kapcsolatos panaszok egyik legjellemzőbb oka a kellemetlen szag, a tiszta levegő szerves részét képezi az épületek pozitív megítélésének. Miközben a kézmosás és a felületek tisztítása vizuálisan tiszta képet mutatnak egy létesítményről, a levegő tele lehet kórokozókkal, allergénekkel és illékony szerves vegyületekkel. Nemcsak az a fontos, hogy mit látunk, hanem hogy mit lélegzünk be.

A mosdó csak az egyik olyan közösségi helyiség, amely figyelmet érdemel a beltéri levegőminőség tekintetében. A kollégiumokban, a tanulmányi-, illetve egyéb adminisztratív osztályokon rengeteg ember fordul meg. Mivel az influenza és számos egyéb ismert betegség elsősorban a levegőben terjed, ezekben a helyiségekben is fontos tisztítani a levegőt.

Az üzemeltetési vezetők javíthatják az intézmények megítélését, ha professzionális légtisztító berendezések segítségével megszűntetik a legfontosabb problémaforrásokat. Ezek a készülékek ideálisak a szennyeződések eltávolítására a mosdókban, az irodákban és egyéb közösségi helyiségekben, vizuálisan is mutatják az intézmény elkötelezettségét az egészség és a tisztaság mellett. Ezek a részletek megváltoztathatják az egyetemi/főiskolai terület bejárása során szerzett tapasztalatokat és ami még fontosabb, javára válnak azoknak a diákoknak és oktatóknak, akik már elkötelezettek az intézmény mellett.