Az antiallergén hotelek hangsúlyozzák a légtisztítás jelentőségét

Hotele dla alergików z oczyszczaniem powietrza

Első pillantásra luxusnak tűnhet a légtisztítás, azonban a hotelek világszerte startégiájuk részéve teszik, hogy asztma- és allergiamentessé váljon létesítményük. Sőt, a Delos cég – a Wellness Real Estate™ létrehozója – a tiszta levegőt az egészséges hotel környezet alapvető fontosságú részének tartja.

Vélhetően nem a levegőbe beszélnek, hiszen tavaly bejelentették, hogy együttműködnek a Mayo Clinic céggel. A két vállalat közösen dolgozik azon, hogy fejlesszék az épületekben tartózkodók egészségét és jóllétét. Az együttműködés során otthonokat, irodákat, hoteleket, iskolákat, illetve egyéb épületeket fognak szimulálni.

Asztma mentes és antiallergén vendéglátás

A hotelekben gyakran számtalan poratka, allergén és egyéb szennyeződés található, mivel a szobákban rengeteg vendég fordul meg és napi rendszerességű a takarítás. Ezek tönkretehetik az allergiában és asztmában szenvedők üdülését vagy üzleti útját, rohamokat válthatnak ki, és olyan tüneteket okozhatnak, mint a torokfájás, vagy az arcüreggyulladás. A tisztítószerek folyamatos használata rohamokat válthat ki, ráadásul a vendégeknek kevesebb eszköze van az olyan szobába jutó szennyeződések ellen, mint például az állati szőr.

A legfőbb hotelláncok – mint a Hyatt, Hilton, Marriot, Shelton és Fairmont – már reagálnak az asztma és allergiamentes szállások iránt mutatkozó igényekre a Consumer Reports szerint. Az asztma és allergiamentes környezet egy lényeges eleme a légtisztítás, mivel a beltéri levegőminőség javítása nagymértékben csökkenti a kiváltók számát. Az allergiabarát helyiségekben fontos a zöld takarítás, így eltávolítható a penész és az egyéb kiváltók, csakúgy, mint a speciális ágynemű használata, amely távol tartja a poratkákat.

A vendégelégedettség növelése

A vendéglátóipar folyamatosan egyre több fenntartható megoldást alkalmaz. Mivel az allergia és az asztma egyre gyakoribb, miden bizonnyal több allergiabarát szállásra lesz szükség a jövőben, beszéljünk akár hotelszobákról, vagy egyéb közösségi helyekről.

Az allergén források szabályozásával, allergiabarát termékek használatával és célzott légtisztítás alkalmazásával egészségesebb és tisztább környezetet tudnak biztosítani a szálláshelyek vendégeik számára és így megfelelhetnek az egyre inkább növekvő elvárásoknak.