A tudósok egyetértenek: a koronavírus levegőben terjedése valós veszélyt jelent

 

A legfrissebb hírek a COVID-19 levegőben terjedésének veszélyeiról

Mostanáig ellentmondásos hírek érkeztek azzal kapcsolatban, hogy a COVID-19 terjed-e a levegőben. A nemzetközi kutatók egy 239 fős, 32 országot képviselő csoportja nyílt levelet intézett az egészségügyi világszervezethez, hogy bemutassák a bizonyítékokat.

A magasan képzett társaság az alábbiakat állítja a levélben:

  • A vizsgálatok “minden kétségen felül igazolták, hogy lélegzés, beszélgetés és köhögés során a vírust tartalmazó fertőző cseppek kerülnek a levegőbe, amelyek olyan parányiak, hogy a levegőben maradnak”.
  • A “fertőző személytől 1-2 méteres távolságon túl is veszélyt jelenthetnek” ezek az aeroszol cseppek.
  • Megelőző intézkedéseket javasolunk a levegőben terjedés ezen útjának enyhítésére.”

Olvassa el a levél teljes szövegét: It is Time to Address Airborne Transmission of COVID-19

Mit tudunk a koronavírusról?

Ahogy korábban említettük, a magasan képzett 239 tudós kiemelte levelében, hogy a vizsgálatok:

“minden kétségen felül igazolták, hogy lélegzés, beszélgetés és köhögés során a vírust tartalmazó fertőző cseppek kerülnek a levegőbe, amelyek olyan parányiak, hogy a levegőben maradnak”

Fertőző cseppek

 

A felületek és a COVID-19

Miközben többen úgy gondolják, hogy a COVID-19 emberről emberre terjed, a szakemberek nem zárják ki a felszíni érintkezést a fertőzés potenciális forrásaként. Ezeknek a végleges kijelentése még túl korai lenne.

A közelmúltban elvégzett tesztek kimutatták, hogy a COVID-19 aktív maradhat különféle felületeken. A kutatók szerint a koronavírus minták életképesek lehetnek:

  • kartonon 24 órán át
  • réz felületeken 4 órán át
  • műanyagon és rozsdamentes acélon 2-3 napon keresztül

A vizsgálatok során a kutatók azt is megállapították, hogy a levegőben található aeroszol cseppekben akár 3 órán keresztül is életképes marad a koronavírus, ezért létfontosságú, hogy tisztítsuk a levegőt.

A tisztítás jelentősége

A COVID-19 vírus terjedése az esetek többégében emberről emberre történik, ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a zártterek megfelelő tisztántartásának a fontosságát.

Ez alapján tehát nem csupán a kezünk és környezetünk fertőtlenítése a fontos, de a beltéri levegő tisztítására is mindenképp érdemes hangsúlyt fektetni. Az AeraMax Professional négylépcsős rendszere és a True HEPA szűrői hatékony kiegészítői lehetnek a kéz- és felülettisztítási gyakorlatunknak.

Hol tud segíteni az AeraMax Professional?

Tudjuk, hogy az AeraMax Professional légtisztító berendezések képesek csökkenteni a levegőben található kórokozókat ott, ahol fertőző emberek tartózkodnak. Eltávolítják a szennyeződéseket a levegőből és csökkentik a további fertőződés esélyeit.

AeraMax Professional légtisztító berendezések:

  • igazoltan csökkentik a levegőben található A típusú influenza vírus (H1N1) mennyiségét, hiszen tesztkabinos vizsgálatok igazolták, hogy 35 perc alatt 99,9%-át képesek kiszűrni a levegőben található kórokozóknak
  • igazoltan eltávolítják a levegőben található 0,3 mikron méretű részecskék 99,9%-át
  • az IBR Laboratórium adatai alapján több mint 97,8%-át képesek eltávolítani a 0,1-0,15 mikron méretű szennyeződéseknek

Az AeraMax Professional III-as készülék PureView technológiája képes érzékelni, ha szennyeződés kerül a helyiség levegőjébe, és önszabályzó módon eltávolítja a káros részecskéket a légtérből. A készülék emiatt ideális választás lehet idősotthonokban, ahol a bentlakóknak eleve gyengébb az immunrendszere, illetve légzőszervi problémáik lehetnek.