Influenza megelőzés: Miért nem elegendők a hagyományos módszerek?

Zapobieganie grypie: Dlaczego tradycyjne metody nie są wystarczające?

Miközben a szakértők az influenza elleni oltást támogatják, főként a gyermekek és az idősek esetén, a 2014-2015-ös vakcina csak 19%-ban volt hatékony az Amerikai Betegség Ellenőrző és Megelőző Központ szerint.

Habár ez volt az egyik legkisebb hatékonyságú vakcina az elmúlt évtizedben, a statisztika rámutat arra, hogy az oltás önmagában nem tudja enyhíteni az influenzaszezon káros hatásait. Fontos, de nem kellően átfogó. A felületek, illetve a kéz tisztítása nem elég ahhoz, hogy megállítsuk az influenzát, mivel a vírus személyről személyre terjedésének a legfőbb útja a levegő.

Ahhoz, hogy valóban csökkentsük az influenzaszezon által okozott terheket, a légtisztítás alapvető fontosságú.

Ha betegszabadságot vesz ki, már túl késő

Az influenzás emberek sokszor nem mennek iskolába, vagy a munkahelyükre, hogy megakadályozzák a vírus terjedését, azonban sajnos ők már a tünetek megjelenése előtt is fertőzők. Több ezer fertőző részecskét juttat a levegőbe egyetlen tüsszögés vagy köhögés. A legtöbb ilyen részecske órákig a levegőben marad és hosszú távolságot tesz meg.

Sőt, ezek közül néhány bekerülhet az épület szellőzőrendszerébe is az ASHRAE hivatalos közleménye szerint.

Az influenza vírus terjedésének megakadályozása érdekében a létesítményvezetők el kell, hogy távolítsák a fertőző részecskéket a közösségi helyiségek levegőjéből.

Az influenza visszaszorítása

Ahogy egyre többen elkapják az influenzát, a levegőben lévő fertőző részecskék száma gyorsan hatványozódik, különösképp az olyan közösségi helyeken, mint az iskolák vagy az irodák. Mivel ezek a részecskék belégzéssel kerülnek a szervezetbe, ilyen tekintetben nincs jelentősége, hogy a létesítményben tartózkodók kezet mostak-e, vagy tisztították-e a felületeket.

Itt kerülnek képbe a professzionális légtisztítók. Az AeraMax Professional légtisztítók 35 perc alatt eltávolítják a közösségi helyiségek levegőjében található fertőző influenza részecskék 99,9%-át.