Légfrissítők: Barát vagy ellenség?

air-fresheners-poor-air-quality

A légfrissítőknek Amerikában több milliárd dolláros piaca van, kényelmes megoldást nyújtanak a napi hajtás mellett a kellemetlen szagok megszűntetésére. Rengeteg formában kerülnek forgalomba, aeroszolok, illatosított gyertyák vagy elektromos verziók egyaránt elérhetők, használatuk bevett szokás mindenféle kellemetlen szag kezelése esetén akár otthon, akár a közösségi területeken. Elsőre mindez gyors, egyszerű és nyilvánvaló választásnak tűnhet a háztulajdonosok, üzemeltetési vezetők számára.

A baj az, hogy a légfrissítők nem azt teszik, amit az elnevezésük ígér. Pusztán csak elfedik a szagokat.

A kellemetlen szagok problémája

A légfrissítők használata során a legtöbben már éreztük kellemetlen, keserű ízüket, miközben ráadásul nem sikerült eltávolítani a nem kívánatos szagokat. Mivel a légfrissítők illatanyagot juttatnak a levegőbe, ezzel egyúttal szennyezik is a környezetet.

A légfrissítők nem szűntetik meg a kellemetlen szagokat. De még ha nagyjából sikerül is kezelni ezeket, a kórokozók és szennyeződések továbbra is megmaradnak, amelyek a kellemetlen szagokat okozták.

Sőt, egyes esetekben ezek a termékek egészségügyi problémákhoz vezethetnek. A National Public Radio szerint a mesterséges illatanyagok migrént okozhatnak, vagy asztmás, illetve allergiás tüneteket válthatnak ki.

Ne halmozza a problémát, hanem szűntesse meg!

A beltéri levegőminőség romlik, ha szennyeződéseket juttatunk a levegőbe, ezért a Natural Resources Defense Council nem ajánlja a légfrissítők használatát a rossz levegőminőség javítására. Sőt, állításuk szerint bizonyos légfrissítők káros mérgeket juttatnak a levegőbe.

Megfelelő szellőztetés nélkül a levegőben lévő szennyezőanyagok felhalmozódnak, beleértve a légfrissítők által kibocsájtott szennyeződéseket. Az egészségtelen beltéri levegő csökkenti a hatékonyságot, növeli a hiányzások számát és krónikus betegségekhez vezethet.

A friss levegő nem az illaton múlik, hanem a levegő tisztaságán. A légfrissítők csak fokozzák a szennyezést. Az igazi friss levegő érdekében a létesítmény vezetőinek optimalizálniuk kell a szellőztetést és el kell távolítaniuk a szennyeződéseket légszűrők segítségével.

Tűntesse el egy csapásra a kellemetlen szagokat, kórokozókat és vírusokat légtisztítók használatával! Az AeraMax Professional légtisztítók eltávolítják a szennyeződések 99,9%-át a közösségi területekről, beleértve a port, allergéneket, a fertőző influenza részecskéket, miközben csökkentik a káros illékony szerves vegyületek mennyiségét. Az AeraMax Professional kifejezetten azért készült, hogy tisztábbá tegye az olyan közösségi helyeket, mint az iskolák, az irodák és a vendéglátó egységek.

Az AeraMax Professional segítségével már számtalan intézmény szabadult meg a légfrissítőktől és küzdötte le a kellemetlen szagok miatti panaszokat. Valós példáért nézze meg, hogyan járultunk hozzá, hogy az Alamo Draft Cinema csökkenthesse a kellemetlen szagokat és egy tisztább, egészségesebb környezetet alakítson ki.